İstanbul'da doğan Bekir Dindar, İstanbul’da yaşamaktadır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü'nde tamamlamış olup aynı bölümde Sanatta Yeterlik eğitimine devam etmektedir.
2017 yılında “İyi Bir Komşu” projesi dahilinde İstanbul Bienali Kamusal Programına katılan Dindar 2018 yılında Mamut Art Project ve BASE’e seçilmiştir. Kıraathane İstanbul, Kasa Galeri, Elsem Sanat Alanı, TOZ Artist Run Space, Karşı Sanat Çalışmaları, Galerie der Künstler Münih, İstanbul Photobook Festival, Bursa fotoğraf Festivali ve Fotoistanbul gibi birçok mekanda ve festivalde sergilere katılmıştır. İstanbul Photobook Festival” kapsamında Kitap yapımcısı “Markus Schaden ve Frederic Lezmi” ile çalışmış ve “Karabiga” isimli ilk fotoğraf kitabını geliştirmiştir.
Kolektif ve kişisel hafızaya odaklanarak, kent ve kentsel mekanla ilgili gözlemlere dayanarak sosyal, politik ve ekolojik konuları ima eden çalışmalar üreten sanatçı, hikaye anlatımıyla birlikte görüntüler üreterek yaşadığı döneme tanıklık ediyor. Üretilen tüm görüntülerden sorumluluk taşıdığını ifade eden Bekir Dindar, çalışmalarında sadece tanıklık etmekle yetinmiyor, aynı zamanda onları içselleştirip, fotoğraf yoluyla bir hikaye ya da mücadeleye dahil olmaya çalışıyor.
Kentsel sorunlara odaklanan yayınlar için fotoğraf editörlüğü yapan Bekir Dindar aynı zamanda kurucu ekibinde de yer aldığı Demo Lab. Fotoğraf Kolektifi ile 7 yıldır projeler yürütmeye devam etmektedir.